Uw voeten, onze zorg!

Maak direct een afspraak

Werkschoenen

Waarom kunt u niet alle steunzolen dragen in werkschoenen?

U kunt niet alle steunzolen dragen in uw werkschoenen. De werkschoenen zijn namelijk getest in de staat zoals ze uit de fabriek komen. Dus met de originele inlegzool. Wanneer u deze inlegzool vervangt door een andere steunzool wijken de schoenen af van de geteste norm en vervalt de veiligheidsnormering. U draagt dan eigenlijk werkschoenen zonder veiligheidsnormering.

Waarom verandert de veiligheidsnorm als u de inlegzool wisselt?

Voor sommige mensen is het lastig voor te stellen dat de veiligheidsnorm niet meer geldt als u de inlegzool verwisselt. Een veiligheidsneus of -zool blijft toch gemaakt van hetzelfde materiaal? Door het verwisselen van de originele inlegzool voor een eigen steunzool ontstaan er 2 risico`s met betrekking tot uw veiligheid:

  • Een te kleine restruimte: Met de restruimte wordt de ruimte bedoelt die overblijft tussen uw tenen en de veiligheidsneus na een impact. Met een impact wordt bijvoorbeeld een deuk bedoelt, nadat er bijvoorbeeld iets zwaars op uw neus valt. De restruimte kan minder worden bij een nieuwe inlegzool en zo kunnen uw tenen klem komen te zitten bij een impact. Er kan 1500 kilogram op de veiligheidsneus drukken voordat de neus indeukt.
  • Het verlies van antistatische eigenschappen: De antistatisch-heid wordt bepaald door de inlegzool en loopzool. De antistatisch-heid kan dus wijzigen als u de inlegzool verandert. Antistatisch zorgt ervoor dat u minder snel een elektrische schok krijgt.

Wat zijn de consequenties als u niet de juiste steunzolen draagt in werkschoenen?

Als er geen sprake is van een ongeval dan is er eigenlijk niets aan de hand. Mocht er wel iets gebeuren dan lopen u en uw werkgever het risico’s betreft de veiligheid en aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid van de fabrikant vervalt namelijk zodra u de inlegzool verwisselt, omdat u de werkschoenen niet heeft gedragen zoals ze getest zijn. Daarnaast zijn er verzekeraars en arbodiensten die geen vergoeding uitkeren bij een ongeval waarbij geen werkschoenen met veiligheidsnormering worden gedragen.

Vroeger was het haast onmogelijk om uw veiligheidsschoenen te voorzien van een individuele inlegzool die ook nog aan alle wettelijke eisen voldeed.

NU heeft Podopraktijk Mierlo voor alle eisen de juiste oplossing!

Met de modernste diagnosemogelijkheden en machines produceren wij een individuele ESD inlegzool voor in uw veiligheidsschoenen. Hierbij heeft u enkele mogelijkheden in hardheid, schokdemping en afdek. Elke combinatie vervaardigen wij volgens de richtlijnen en voldoet dus aan de eisen. U bent dus gewaarborgd! Wij controleren of het model veiligheidsschoen van u gecertificeerd is. Daarna maken wij voor u individuele inlegzolen die voldoen aan alle wettelijk gestelde eisen op het gebied van veiligheidsschoenen. Bij het afleveren van de inlegzolen ontvangt u een volledig ingevulde conformiteitsverklaring. Zo kunnen wij voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.

Welke werkschoenen zijn geschikt om steunzolen in te dragen?

Contactgegevens

Locatie Mierlo:
Podopraktijk Mierlo
Marktstraat 34
5731 HW Mierlo

Locatie Eindhoven:
CBT
Jasonstraat 3
5631 JB Eindhoven

0492-661357
info@podopraktijkmierlo.nl


Aangesloten bij het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie, (LOOP)inschrijvingsnummer 99060084
Ingeschreven bij KABIZ -Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg-
Geschillencommissie